OKNA in VRATA NAGODE Logatec
Všeč so mi lesena okna, vendar se bojim, da jih bom moral vsako leto barvati.

Strah pred tem je popolnoma odveč, saj pri lesenih oknih dajemo zelo velik poudarek optimalni zaščiti lesa. Elemente najprej potapljamo v brezbarvni temeljni utrjevalec, nato v vodni lazurni temelj, nazadnje potapljamo v lazurni lak polnilec, ki učinkovito zapira pore in regulira vlago v lesu. Na koncu lakiramo s končno debeloslojno lazuro, ki zaščiti les pred vremenskimi vplivi in mehanskimi obremenitvami. Najbolj izpostavljene dele okna pa zaščitimo z aluminijastim krilnim odkapnikom. Poleg tega je šel razvoj barv za stavbno pohištvo velik korak naprej, saj so vse barve na vodni osnovi; barva je mehkejša, s tem bolj elastična in tako lahko z lesom diha, posledično pa barva ne poka, kot se je to dogajalo pri starem načinu nanosa.

Rad bi menjal okna. Na tržišču je veliko ponudnikov oken. Zakaj naj bi se odločil za vas?

Menjava oken je pomembna odločitev. Veseli bomo, če boste izdelavo oken zaupali nam, saj se zavedamo svojih konkurenčnih prednosti. 

  • Smo dinamično in fleksibilno podjetje, ki se posveti vašim željam in pričakovanjem in skupaj z vami izberemo najboljšo rešitev za vas.
  • Nudimo vam izredno široko ponudbo oken - profile 68 mm, 78 mm, 90 mm, 102 mm in 110 - od standardnih, nizkoenergijskih do pasivnih oken.
  • Skrbno spremljamo izdelavo oken od začetka do vgradnje. Sami izdelujemo lepljence, saj je to pogoj, da vemo, da smo vaša okna izdelali iz dobrega materiala. 
  • Okna izdelujemo na sodobnih strojih, ki zagotavljajo natančnosti in odlično kvaliteto. Posebno pozornost namenjamo zaščiti lesa, končnemu barvanju in seveda vgradnji oken.
  • Imamo lastno ekipo monterjev, ki zagotovijo, da so dobra okna tudi dobro zmontirana, popolnoma usposobljeni so tudi za ral montažo in zaključna dela, tako da z deli poponoma zaključijo.
  • Nudimo vam konkurenčne cene in vam brezplačno pripravimo dokumentacijo za Eko sklad.

Naš ponos so zadovoljne stranke.

Kako lahko pridobim nepovratna sredstva Eko sklada?

Eden izmed ukrepov Eko sklada, v želji po varčevanju z energijo ,je tudi menjava oken. V letošnjem letu subvencionirajo menjavo lesenih oken, ne pa tudi pvc, saj za to obstaja vrsto razlogov, ki govorijo v prid lesenim oknom. Eko sklad vam povrne 25 % investicije. Pogoj je, da izberete proizvajalca, ki ima vse potrebne certifikate, ki zadostijo kriterijem Eko sklada, in ral montaža. V našem podjetju vam brezplačno pripravimo vso potrebno dokumentacijo - izpolnimo vam vlogo, fotografiramo objekt in pripravimo poročilo o zaključku investicije.

Pred leti sem pri konkurenci naročil okna - debeline 68 mm, dvoslojni termopan. Moti me rosenje stekel. Ali je možno, da je spuščal plin?

Rosenje se pri dvoslojnem termopanu pojavi, če je med stekli aluminijasti distančnik, ki zelo dobro prevaja toploto. To nastane takrat, ko je razlika med zunanjo in notranjo temperaturo več kot 20 stopinj. Zunanje steklo se ohladi, aluminij prevaja hladen zrak v notranjost in nenadna sprememba povzroči rosenje stekla. Izboljšava alu distančnika je šla v tgi distančnik, kar pomeni, da je aluminij oblečen v pvc, kar zmanjša prevodnost. V našem podjetju smo šli še korak naprej in v izogib rosenju na željo stranke vgradimo brezkovinski distančnik "super spacer", ki je zelo dober izolator in tako popolnoma prepreči rosenje.

Katere so prednosti lesenih oken?

Lesena okna imajo števine prednosti. Les je namreč naraven material, v dom vnaša toplino in domačnost; odlikuje ga dobra toplotna izolativnost, majhna poraba energije za njegovo predelavo, uravnava pa tudi vlažnost v prostoru. Površinsko zaščiten les ima dolgo življenjsko dobo in je enostaven za vzdrževanje.

Kako naj se odločim, kateri profil oken izbrati?

Izbor profila oz. debeline okna je odvisen od tega, koliko energije želimo prihraniti in kako debel je ovoj hiše. Za adaptacije oz. hiše, ki imajo slabšo izolacijo, zadostuje profil 68 mm z dvoslojnim steklom; za novogradnje in hiše, ki so bolje izolirane pa priporočamo nizkoenergijska okna - profile 78, 90 in 102 mm s troslojnim steklom, za pasivne hiše je primeren profil 110 mm.

Na vaši spletni strani sem zasledil informacije o toplotni prehodnosti. Kaj pravzaprav vpliva na večjo oz. manjšo toplotno prehodnost.

Toplotna prehodnost nam pove, koliko w toplote prepusti izdelek na m2 površine pri temperaturni razliki 1 K (oz. 1°C). Nižji kot je fator toplotne prehodnosti, bolj je okno toplotno izolativno. Toplotno prehodnost okna - Uw  - izražamo v W/m2K. Nanjo vplivajo trije faktorji: Uf - toplotna prehodnost okvirjev, določa jo material, širina profila in sestava lepljenca; Ug - toplotna prehodnost stekla, določa jo število stekel (tri stekla so boljša kot dva), vrsta plina v medstekelnem prostoru  in Yg - linearni koeficient toplotnega prehoda med steklom in okvirje - vrsta distančnika in kakovost stika med krilom in steklom.

Želel bi dobiti predračun. Kako izmerim okna?

Za informativno ponudbo je dobolj, da pomerite notranjo odprtino - špaleto - okna in višino od police do rolete. Pred samo izdelavo oken pride na teren naš merilec in opravi natančno meritev, saj mi odgovarjamo za pravilno izdelavo.

Kaj je pasivno okno?

Pasivna okna priporočamo oz. so pogoj za pasivno gradnjo. Debelina okvirja in krila je 110 mm, faktor toplotne prehodnosti Uw ≤ 0,8 W/m2K,  zasteklitev Ug ≤ 0,7 W/m2K.

Vprašanje nam lahko pošljete na el. naslov: pisarna@nagode.si
Loading....
Zapri
Nazaj na vrh